AB InBev Single Sign-On

Eén useraccount voor tientallen verschillende sites.

Wie wil er niet af van al die verschillende useraccounts.


Een grote multinational, met tientallen verschillende websites, in heel Europa. En op de meeste van die websites kunnen klanten inloggen. Hoeveel verschillende accounts met aparte logincodes zijn er dan niet in omloop?

Met een Single Sign-on, een gecentraliseerd login­systeem, maken we het allemaal zoveel plezieriger. Voor de gebruiker, die voortaan nog maar één username/­password hoeft te onthouden. Voor de site-eigenaar, die niet meer voor iedere site een login­systeem moet laten bouwen en betalen, die bespaart op support en beheer.

Het principe is heel bekend. Denk aan je Facebook account waarmee je bij allerlei andere websites kan inloggen zoals Spotify, Pinterest, Foursquare, Netflix. Als ze dat bij Facebook lukt, dan hoeft dat voor SiteSupport toch geen groot probleem te zijn?

Altijd lastig bij een loginsysteem; het optimale evenwicht tussen veiligheid en gebruiks­gemak. Door te werken met verschillende beveiligings­niveaus en bijbehorende procedures maakten we het mogelijk om dat evenwicht per toepassing te bepalen. En door open standaarden te gebruiken is het in de praktijk extreem gemakkelijk om de Single Sign-on op sites van andere sitebouwers te implementeren.

En het werkt! De Single Sign-on is een groot succes en wordt nu al op zo'n 20 sites in vijf landen gebruikt!Meer weten?

Barend begeleidde het hele traject. Neem contact met hem op of laat hem via onderstaand formulier weten wat hij voor je kan doen en hij belt of mailt je terug.

Barend Hohmann

Managing Director